- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Румунка се после агоније вратила највећој љубави: „Нисам варалица“

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаСимона Халеп
Симона Халеп - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
Најпознатија румунска тенисерка Симона Халеп вратила се на терен после девет месеци паузе због допинга. Пала је Халепова у Мајамију, и то после преокрета у режији Пауле Бадозе – 6:1, 4:6, 3:6, после чега је изјавила да није варалица и да никада у животу није користила забрањена средства.
Халеповој је првобитно изречена казна од четири године забране играња тениса, да би Суд за спортску арбитражу (ЦАС) ублажио казну на девет месеци.
Уводни сет чинио се као повратак из снова после четворогодишње агоније кроз коју је морала да прође славна Румунка.
Халеп је изгубила први гем, да би нанизала наредних шест уз три брејка и разбила је у потпуности ривалку из Шпаније.
Халеп је на Мастерс у Мајамију стигла захваљујући специјалној позивници организатора, како је изгубила ренкинг на ВТА листи јер је није било готово пола деценије. С друге стране, Паула Бадоза која је 80. рекет света успела је у наставку сусрета у потпуности да преокрене ствари.
У другом сету Паула је направила брејк у трећем гему, што се испоставило као кључни моменат на путу ка изједначењу. Четири сет лопте биле су потребне тенисерки из Шпаније како би узела и стигла до 1:1.
Изузетно интересантно било је у наставку, где су виђена чак четири брејка у одлучујућем сету. Прва је ударац задала Бадоса, да би експресно рибрејком вратила Симона.
Ипак, до краја меча Румунка је претрпела још два губитка сервиса за коначних 6:3 за Паулу Бадозу. По завршетку сусрета двострука гренд слем шампионка била је срећна због повратка, искористивши прилику да каже све што јој је на души свих ових година.
„Ништа лоше нисам урадила. Нисам варала, нити сам икада користила допинг. Мислим да је најбоље да прочитамо одлуку ЦАС-а. То је био контаминирани суплемент, то није допинг. Никада нисам имала везе и додира са забрањеним супстанцама. Нисам варалица“, изјавила је Халепова.
Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
СПОРТ
Штета – Александра блистала па се угасила у Мајамију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала