- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Објављен потенцијални број руских спортиста на Олимпијским играма

© Sputnik / Anton Denisov / Уђи у базу фотографијаСедиште Међународног олимпијског комитета (МОК) у Лозани
Седиште Међународног олимпијског комитета (МОК) у Лозани - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
На Олимпијским играма 2024. године у Паризу учествоваће највероватније 36 руских спортиста, рекао је Џејмс Меклауд, директор одељења Међународног олимпијског комитета (МОК) за односе са националним олимпијским комитетима (НОК).
Међународни олимпијски комитет објавио је у децембру да ће Руси моћи да наступају на Олимпијским играма у Паризу, ако испуне низ критеријума о неутралном статусу, што значи да ће наступати под неутралном заставом.

„У овом тренутку има 12 неутралних спортиста из Русије и седморо из Белорусије. Ово је међу 6.000 одабраних. Највероватнији сценарио је да ће на крају бити изабрано 36, односно 22 спортиста, максималан број је 55 и 28. У Токију је учествовало 330 спортиста из Русије“, рекао је Меклауд.

Александра Крунић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
СПОРТ
Штета – Александра блистала па се угасила у Мајамију
Станислав Поздњаков, директор Руског олимпијског комитета (ОК) раније је изјавио да су услови МОК-а неприхватљиви за огромну већину руских спортиста и да ће само њих неколико пристати да учествује на Играма.
Помоћник председника Руске Федерације Игор Левитин рекао је да је Владимир Путин задужио Министарство спорта и истраживања и развоја да изради предлоге за учешће спортиста на Олимпијади 2024. године.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
СПОРТ
Сабаленка упркос трагедији игра у Мајамију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала