Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

СПУТЊИК САЗНАЈЕ Запад покушава да спречи одржавање седнице СБ УН о НАТО агресији 1999.

© AP Photo / ALASTAIR GRANTНАТО авиони Б-52 узлећу са британског аеродрома Фејрфорд током бомбардовања СРЈ 1999.
НАТО авиони Б-52 узлећу са британског аеродрома Фејрфорд током бомбардовања СРЈ 1999. - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
Западне силе на све начине покушавају да спрече одржавање седнице Савета безбедности посвећене НАТО агресији на СР Југославију коју је затражила Русија, сазнаје Спутњик.
Према нашим информацијама, у току је закулисна игра западних чланица СБ УН како истина о злочину Алијансе не би изашла на видело.
Москва је раније потврдила да је председавајући Јапан заказао седницу СБ за понедељак 25. марта у 15 часова, дан по обележавању 25 година од почетка бомбардовања.
Државна дума Русије је на данашњој пленарној седници усвојила и нацрт обраћања у УН, а у вези 25. годишњице НАТО бомбардовања и осуде западне алијансе.
Шеф дипломатије Србије Ивица Дачић, који би требало да представља нашу земљу у Њујорку, данас је већ наговестио да до седнице у понедељак можда неће ни доћи.
А како је Спутњику потврђено у дипломатским изворима, тачно је да се врши огроман притисак да се НАТО злочин скине са дневног реда највише светске организације.
Да заседање још није озваничено, потврђује и сајт СБ УН на коме у распореду за понедељак још није предвиђена расправа о НАТО агресији.
Очигледно је да је државама, које су учествовале у бесправном нападу на СР Југославију, јако стало да се не открије пуна истина о њиховом чину рушења међународног поретка.
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
СРБИЈА
Дачић: Још неизвесна седница СБ УН о бомбардовању СРЈ
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала