- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Орлови“ одлетели за Русију/фото/

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалер Душан Тадић
Фудбалер Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије одлетела је у среду у јутарњим сатима за престоницу Русије – Москву, где ће дан касније од 18 сати по нашем времену на „ВТБ Арени“ одиграти пријатељски меч са „Зборнаја командом“.
И док је селектор Драган Стојковић Пикси, који је најавио промене у систему игре и прелазак са тројице на четворицу у последњој линији тима, деловао поприлично озбиљно, фудбалери Србије, предвођени капитеном Душаном Тадићем и најбољим стрелцем у историји Александром Митровићем били су изузетно расположени, што се видело по осмеху на њиховом лицу.
Пикси је у понедељак у Кући фудбала окупио Орлове за предстојећи „братски двобој“ у Москви, а у уторак је Никола Миленковић добио „зелено светло“ да напусти базу националног тима како би отпутовао за Италију и присуствовао сахрани извршног директора Фиорентине Ђузепеа Џоа Баронеа, који је преминуо у 57. години и то дан уочи рођендана. Операција срца није протекла како је требало и он је завршио на апаратима за одржавање у животу.
Како је Миленковић актуелни члан клуба из Фиренце, кроз који је прошао велики број српских фудбалера, тако је Никола осетио потребу да оде и да представља Србе на сахрани директора Фиорентине.
Што се тиче утакмице Србије у Русије у Москви, Орлови ће бити лишени услуга Душана Влаховића који има проблема са леђима, из приватних разлога селектору је отказао и Матија Настасић, док се Милер Свилар захвалио и више неће бранити за Србију.
Милош Красић,  - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
СПОРТ
Легенда Србије и руских „армејаца“ за Спутњик: „Једва чекам спектакл у Москви!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала