- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Емотивни Жељко послао јасну поруку: „Ја сам овде најсрећнији“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Пратите нас
Утакмица 30. кола Евролиге Партизан – Басконија имала је несвакидашњу увертиру, где су навијачи црно-белих скандирањем тражили нови уговор за свог тренера Жељка Обрадовића. Најтрофејнији европски стручњак се после тријумфа (87:83) обратио јавности, поручивши да ће учинити све да остане у Партизану. Јер, је ту, како је рекао, најсрећнији!
У крцатој „Београдској арени“, где практично игла није могла да падне, преко 20.000 „гробара“ скандирало је „уговор Жељку, хоћемо уговор Жељку“... И потписао је Жоц на табли предвиђеној за цртање напада, да би се после утакмице, очекивано прво питање односило на потписивање новог уговора.
@sputnik.srbija @Sputnik Србија На овације хиљада навијача Партизана и захтев за новим уговором, тренер Жељко Обрадовић је на својој табли гестикулирао потписом чиме је вероватно најавио останак у клубу #kkpartizan #zeljkoobradovic #partizan #arena #euroleague #basketball #sputnjiksport ♬ Epic Motivational - Viongga Music
„Је л' треба некоме да се објашњава? Ја немам шта да објашњавам, ја сам овде најсрећнији човек. Прошао сам много тога као тренер, од Хувентуда, Реала, Тревиза, Бенетона, Панатинаикоса, Фенербахчеа. Свуда смо имали сјајан амбијент, али ова оданост и ова публика, то нема нигде. Увек ћу да им се захваљујем, али ћу увек и да понављам једну ствар, да треба да будемо шампиони и у понашању. То је моја жеља од првог дана, треба да направимо сјајан амбијент, без вређања било кога“, рекао је емотивни Жељко, после важног тријумфа који је оставио „парни ваљак“ у трци за Топ 10 Евролиге.
Обрадовић је истакао да ће, ако је до њега, учинити све да остане у Партизану.
„Није овде све идеално, где има да је идеално. Надам се да ћемо сви наћи пут, да ћемо наставити ову причу у Евролиги. Сматам да добро представљамо Србију. Треба видети колико људи долази са стране да гледа Партизан, колико се ноћења обави. Овде су пуни ресторани, ко има користи од тога. Није само Партизан“, јасан је Жоц.
Седиште Међународног олимпијског комитета (МОК) у Лозани - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
СПОРТ
Објављен потенцијални број руских спортиста на Олимпијским играма
Искусни стратег није могао да се не дотакне нестварне атмосфере коју праве навијачи Партизана. У двобоју са шпанским представником, ког је „прогутало“ гротло „Београдске арене“ у коју се сјатило 20.174 навијача, навијачи су скандирали Зеку Ледеју, који је одсутан због смрти оца.
„Наши навијачи нам дају ветар у леђа, где год смо играли на страни, долазе људи из целе Европе, долазе из Италије. Да ли постоји нешто важније него да направимо нове генерације навијача Партизана. Мене после сваке утакмице сваке утакмице чека 200-300 малишана са родитељима. Има ли веће радости од тога? Зек није овде, што изискује да играју више Камински и Кабокло. Хвала навијачима што су се сетили Ледеја и подржали га у овако тешким тренуцима. После меча са ФМП-ом сам рекао да је много важно што је отиша у Америку да проба последњи пут да види оца. Нажалост, преминуо му је отац, и живот иде даље што се каже“, закључио је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић.
Погледајте јављање репортера Спутњика из београдске Арене и на Телеграму.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
СПОРТ
Јокић растерао „вукове“ и натерао Американце да проговоре српски – Васа одличан у поразу /видео/
Бруно Кабокло - Sputnik Србија, 1920, 19.03.2024
СПОРТ
Партизан „преживео“ драму на крају и победио Басконију – траје борба за Топ 10!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала