- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Стојковић о дебаклу Србије у Русији: „Дупла казна – престрого“

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаДраган Стојковић
Драган Стојковић  - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
Пратите нас
Први утисци селектора Драган Стојковића Пиксија након дебакла Србије у Русији (4:0) били су усмерени ка одлуци турског судије да покаже директан црвени картон Милану Гајићу у 21. минуту и да досуди пенал Русима.
Према Пиксију, то је било престрого и реч је о дуплој казни, која је прескупо кошта Стојковића и његове ученике.
Селектор Србије који би на тој функцији требало да остане до 2026. године, изразио је незадовољство због такве одлуке арбитра.
„Један тежак резултат. Али, ако је требало да се изгуби, онда је боље вечерас да се изгуби јер је пријатељска утакмица. Све је пало у воду после 20 минута, црвени картон био је очигледно огромна предност за руску екипу. Било је заиста јако тешко играти у јачем ритму и направити неки бољи резултат. Штета због тога. Мислим да је то било баш престрого, јер је то једна дупла казна. Пенал, плус искључен играч у раној фази утакмице, оставило је трага. Руска екипа је јако добра, и те како су они знали да искористе ту врсту предности која није мала. На крају, небитно да ли је два, три или четири нула. Оно где ја нисам задовољан јесте што нисмо били у егалу и нисмо успели да неке ствари које смо спремали видимо на делу“, истакао је Стојковић у изјави за званични сајт ФС Србије.
У редове Србије за меч са Кипром враћа се Никола Миленковић, а селектор је поручио да нема никакве панике упркос дебаклу у Москви.
Србија и Русија - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
СПОРТ
Спектакл за памћење уз величанствене химне Србије и Русије: „Исте боје, иста вера!“ /фото, видео/
„Анализираћемо шта се десило вечерас. Већ у следећој утакмици се надам да ћу извести састав за који сматрам да ће моћи да донесе добру игру и добар резултат. Нема никакве панике, заиста. И да смо победили вечерас ништа се не би променило. Ово је само једна тренинг утакмица, добра тренинг утакмица за Русе. Тако је испало. Идемо даље, главу горе и вратићемо се поново на оно што сви очекујемо, а то је да побеђујемо“, истакао је Пикси.
На питање како су играчи поднели тежак пораз, селектор је одговорио:
„Тешко им је пао тај црвени картон у раној фази меча. И они су и сами видели и причали смо, једноставно то је један мањак у игри велики. Руси су то максимално искористили, они су добра екипа у то нема сумње. Али, сигурно да би то много другачије било и што се игре и резултата тиче, да смо остали у егалу“, закључио је Драган Стојковић.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Русија је током 90 минута сусрета на стадион "Лав Јашин" напунила до врха мрежу Србије. Редом су погађали - Антон Миранчук, Осипенко, Алексеј Миранчук и Иван Сергејев.
Дебакл у Москви и освета Руса за оних београдских 5:0 из 2020. године у Лиги нација, најтежи су пораз Драгана Стојковића Пиксија у досадашњем селекторском мандату на клупи Србије. Надмашен је пораз у Копенхагену против Данске - 3:0, такође у пријатељском мечу.
Србија и Русија - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
СПОРТ
Пиксијев распад система у Москви – Русија напунила мрежу Србије до врха!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала