Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шапић: Несрећа у којој је погинула жена плод је људске грешке, а кривац ухапшен

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Шапић
Александар Шапић - Sputnik Србија, 1920, 21.03.2024
Пратите нас
Председник Привременог органа Београда Александар Шапић изјавио је данас да је несрећа која се догодила у Београду, када је точак отпао са аутобуса и усмртио жену, људска грешка и да је особа која ју је начинила ухапшена.
Шапић је такође навео да се та несрећа догодила на аутобусу приватног предузетника, али да је исто тако могла да се догоди и на аутобусу ГСП-а и да је Министарство унутрашњих послова једино овлашћено да брине о техничкој исправности возила.
На питање о изјави председнице градског одбора Странке слободе и правде Миле Поповић да се сакрио после те трагедије, као и констатације да је у питању приватни превозник, а да Шапић зна ко је одговоран за тај инцидент и да је превоз у градском саобраћајном постао руски рулет, Шапић је одговорио да постоји група људи, опозиционара, који се баве некрофилском политиком.
"Као да жуде, ишчекују и прижељкују неко зло да се деси, нека несрећа да се деси, заиста то не могу да разумем и нити ћу икада разумети. Да, та несрећна жена је страдала, зато што се откачио точак, јер није био добро зашрафљен. Иначе, у тој њеној изјави, како каже, да Београђани тугују за својом суграђанком, ето колико је било брига за, како каже, своју суграђанку. Да се распитала, знала би да та несрећна жена није из Београда, она је из Смедерева", рекао је Шапић.
Како је рекао, та врста политичког лешинарења и некрофилске политике започета је прошле године, у мају, када нам се десила велика трагедија у ОШ "Владислав Рибникар".
"Ми живимо у неко ново, некрофилско време, у којем се прижељкује зло, прижељкује се несрећа, да би могло онда да се на томе гради читава једна нова политичка платформа. И зато бих молио, ако имају мало савести, да убудуће не граде своје политичке стратегије на несрећи, на смрти", поручио је председник Привременого органа Београда.
Он је истакао да никога не штити, већ да у уговорима који су потписани са приватницима пре 10 година стоји да је МУП једини овлашћен за захтев за ванредни технички преглед.
"Технички преглед се врши сваких шест месеци и то је регулисано законом, као што ви кад региструјете путничко возило треба да идете на технички преглед иста је ситуација са приватним превозницима. Они се врше на сваких шест месеци и то раде овлашћени сервиси са којим град Београд апсолутно нема никакве везе", рекао је председник Привременог органа Београда.
Нагласио је да је та несрећа могла да се деси и приватном превознику и ГСП-у.
"Та особа је ухапшена, техничар који није добро притегао тај точак. Мислим и возач да има одговорност јер мора да провери, али хоћу вам рећи да не постоји захтев за ванредан технички преглед од града Београда, то може само да тражи овлашћено лице, то јест Министарство унутрашњих послова", поручио је Шапић, пренео је Танјуг.
Возило Хитне помоћи на улици - Sputnik Србија, 1920, 18.03.2024
ДРУШТВО
Несрећа код Карађорђевог парка – аутобусу отпао точак и ударио две жене
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала