- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Орбан о слању западне војске у Украјину: Вероватно за два-три месеца

© Tanjug / VLADA MAĐARSKE/ VIVIEN CHER BENKOМађарски премијер Виктор Орбан
Мађарски премијер Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2024
Пратите нас
Мађарски премијер Виктор Орбан не искључује да ће се западна војска наћи у Украјини за два-три месеца, с обзиром на то да је претходни период развоја сукоба показао да оно што је у почетку било невероватно после неког времена постаје реалност.
„Најзабрињавајуће је то што оно што је пре два-три месеца било немогуће замислити, постаје свакодневни догађај након два-три месеца. Сећам се када су Немци рекли да нису спремни да у Украјину пошаљу смртоносно оружје, али ћемо послати бољу опрему и шлемове. А сада говоре о томе да Немачка треба да преда Украјини такве системе ракета којима се може погодити Москва или, у најмању руку, далеко у дубину Русије“, рекао је Орбан радију „Кошут“.
Раније је директор руске Спољнообавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин изјавио да Француска већ припрема војни контингент за слање у Украјину и да ће он у првој фази бројати 2.000 војника. Министарство оружаних снага Француске демантовало је информацију на друштвеној мрежи Икс“.
Портпарол Министарства иностраних послова Марија Захарова иронично је на свом Телеграм каналу прокоментарисала деманти француског Министарства о присуству француских војника у Украјини, упитавши да ли су се то француске власти поново одрекле сопствених грађана.
Макрон је крајем фебруара изјавио, након конференције о подршци Кијеву, да су лидери западних земаља размотрили могућност слања војске у Украјину, али да не постоји сагласност по том питању, као и да ништа није искључено у зависности од развоја ситуације.
Након тога, министар одбране Себастијан Лекорно изјавио је да не може бити речи о слању војника са циљем учешћа у сукобима у Украјини.
Погледајте и:
Председник Француске Емануел Макрон са војском Француске - Sputnik Србија, 1920, 20.03.2024
Специјална операција у Украјини
Катастрофална грешка: Хоће ли почети нуклеарни рат због 2.000 војника који би завршили – у Дњепру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала