- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сабаленка први пут на терену после великог губитка – црнина, лавина емоција и победа /видео/

© AP Photo / Lynne SladkyАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2024
Пратите нас
Најбоља белоруска тенисерка Арина Сабаленка изашла је први пут на терен после трагедије која се догодила у Мајамију, где је пре неколико дана под мистериозним околностима преминуо њен бивши дечко Константин Колтсов. Велика шампионка појавила се у црнини и успела је да се избори са бујицом емоција и да слави против Пауле Бадосе из Шпаније 6:4, 6:3.
Почетком недеље појавила се страшна вест да је у хотелској соби у Мајамију пронађен мртав бивши славни белоруски хокејаш у 42. години. Појавило се неколико верзија шта му се догодило, од тромбоемболије, до тога да је наводно Константин Колтсов извршио самоубиство. За сада вео мистерије обавија читав тај случај, а за то време је Арина Сабаленка је смогла снаге, показавши шампионски карактер, јер није отказала учешће у Мајамију.
Изашла је на терен први пут. У црнини, што се и могло очекивати. Белорускиња која је поручила да јој је срце сломљено због губитка бившег партнера, успела је да се избори са лавином емоција и да добије, вероватно, најспецифичнији и најтежи меч у каријери.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2024
СПОРТ
Други шок за Рубљова у две недеље – и то поново од Чеха!
„Константинова смрт је незамислива трагедија, а иако нисмо више били заједно, срце ми је сломљено“, кратко се путем друштвених мрежа огласила Сабаленка и замолила јавност да поштују њену приватност у тешком тренутку.
А, онда два дана касније од поменуте кратке објаве, морала је на терен први пут после великог губитка.
У мечу другог кола Мастерса у Мајамију, Сабаленка која је други носилац на турниру, успела је после 84 минута борбе да изађе на крај са ривалком из Шпаније.
Први сет Белорускиња је добила резултатом 6:4 уз један брејк који је направила, искористивши четврту сет лопту.
У другом је Арина Сабаленка успела у два наврата да отме сервис противници, што је било довољно за 6:3 и пласман у треће коло Мајамија.
По завршетку сусрета уследиле су емотивне сцене на мрежи, где су Сабаленка и Бадоса размениле неколико речи. Чини се да је Шпанкиња покушала да утеши емотивну Сабаленку, која је са сузама у очима и осмехом на лицу, смогла снаге да се поздрави с противницом. Уследио је поздрав и са судијом у столици, затим је махнула навијачима, који су јој узвратили громогласним аплаузом.
Друга тенисерка планете ће у наредном колу играти против Украјинке Анхелине Калинине, која је елиминисала Каролину Вознијацки после преокрета – 5:7, 7:5, 6:4.
Дарко Рајаковић - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2024
СПОРТ
Агонија Рајаковића траје и даље – Јовић двоцифрен у поразу /видео/
Џон Мекинро и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.03.2024
СПОРТ
Mекинро: Могу да га воле или мрзе – али Новак је најбољи свих времена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала