- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Генерални директор „Србијавоза“: Стиже 18 возова из Швајцарске и пет из Кине

© Sputnik / Лола ЂорђевићБрзи воз „Соко”
Брзи воз „Соко” - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2024
Пратите нас
Стратешки пан „Србијавоза“ је да већ 2027. превезе и 20 милиона путника, изјавио је данас генерални директор „Србијавоза“ Иван Булајић и најавио је да ће свему томе допринети и модернизација пруга и возова, а који треба да стигну из Швајцарске и Кине, што ће Србију додатно позиционирати међу земље са најразвијенијим железничким саобраћајем.
„У 2021. имали смо свега 2,6 милиона путника, у 2023. 7,1 милиона. Очекујемо до краја године да имамо више од осам милона, а због пруге Београд - Суботица и модернизације мреже и наш стратешки циљ је да до 2027. пређемо број од 20 милина пунтика“, рекао је Булајић за Танјуг.
Србија ће врло брзо добити још 18 швајцарских возова „Штадлер флирт“, најновије генерације, чиме ће се стандард подићи на највиши ниво, рекао је Булајић и нагласио да ти возови нису донација, већ су купљени из кредита Европске банке за обнову и развој - за 112 милиона евра.
Додао је да је су то изузетни возови који ће увећати флоту „Србијавоза“.
Сада имамо 21 електромоторни воз за регионални саобраћај, рекао је Булајић и подсетио да је Србија купила и пет возова из Кине који ће када стигну бити најомиљенији међу нашим путницима.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала