- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Представништво УН у Женеви због недостатка новца привремено затвара неке објекте

© AFP 2023 / Richard JuilliartЗграда Уједињених нација у Женеви
Зграда Уједињених нација у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 23.03.2024
Пратите нас
Седиште Уједињених нација у Женеви мора да уштеди 15,5 милиона долара због текуће кризе ликвидности, због чега ће привремено бити затворени неки од објеката светске организације у Женеви, саопштено је из информативне службе УН.
„Учинићемо све што можемо, не угрожавајући наш основни мандат“, изјавила је у директорка Информативне службе УН Алесандра Велучи за новинску агенцију Кистон-АТС и додала да је свако одељење светске организације у Женеви донело низ одлука у оквиру напора које је затражио генерални секретар УН Антонио Гутереш, преноси портал Свисинфо.
УН су запале у кризу ликвидности због кашњења доприноса земаља чланица, али, како тврде званичници УН, средства почињу да пристижу.
„У последњих 15 година нисмо имали толико уплата у марту. Државе чланице реагују. Захтев генералног секретара је имао одјека“, изјавила је Алесандра Велучи.
Ипак, криза ликвидности и даље остаје проблем, а да би се сачувале плате особља УН и гарантовао мандат институције, већ је спроведено неколико мера, међу њима и затварање седишта Палате нација УН на неколико недеља.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала