- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Истина ће се ширити: Русија ће од сада на свакој седници СБ УН помињати агресију на Југославију

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаУН
УН - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
Пратите нас
Након што је Француска блокирала распарву у СБ УН о агресији на Југославију, Русија ће од сада током сваке седнице покретати ово питање, саопштио је заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.
"Као што смо упозоравали: после јучерашњег чина Француза, када су процедуралним интригама блокирали седницу Савета безбедности коју смо тражили на 25. годишњицу агресије НАТО-а на Југославију, у Савету више неће бити business as usual. Ово је веома озбиљна ствар – заправо, на подстицај Француза, Савет безбедности је једном члану Савета безбедности ускратио право да сазове састанак", написао је Пољански на Телеграму.
Овим су, како је истакао, "наше западне колеге направиле веома озбиљну погрешну процену".
"Уместо да одрже миран састанак на коме би мрмљали тезе о „руској пропаганди“, сада ће пред сваки састанак Савета безбедности, док се не договоримо како да избегнемо сличну ситуацију у будућности, добити да се пред камерама помиње НАТО агресија, што ће такође бити уврштено у записнике свих предстојећих састанака", додао је он.
Према речима Пољанског, Запад је својом одлуком изазвао „ефекат Барбаре Стрејсенд“: када покушај да се информације уклоне доводи до тога да се оне још више шире.
Амбасадор Украјине при УН: Укинути Русији право вета у СБ - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
РУСИЈА
Русија опет затражила седницу СБ УН о агресији на Југославију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала