- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јовић и Мајами се предали пред распуцаним „ратницима“

© AP Photo / Wilfredo LeeНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
Пратите нас
Само четири утакмице НБА лиге одигране су у ноћи између уторка и среде, а од српских кошаркаша на паркету се нашао само Никола Јовић. Он је постигао 11 поена уз шест скокова и четири ухваћене лопте у поразу Мајамија на Флориди од Голден Стејт Вориорса – 92:113.
Одличну партију пружио је српски репрезентативац рођен пре 20 година у Лестеру. Момак који је „експлодирао“ у дресу Србије на Мундобаскету у Манили добија све већу минутажу од тренера Ерика Сполстре и на то одговара зрелим понашањем тамо где је најважније – на терену.
Мајами је добро отворио сусрет против Каријевих „ратника“, у чијим редовима је блистао Клеј Томпсон са 28 поена уз пест скокова и две асистенције.
„Врелина“ је добила уводну деоницу резултатом 26:24 и предност од коша разлике сачувала је до одласка на велики одмор – 55:53.
Српски репрезентативац Немања Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
СПОРТ
Професор који је мењао кошарку
Ипак, у наставку је дошло до потпуног преокрета, с обзиром на то да је Голден Стејт имао већи број расположених кошаркаша.
Најефикаснији појединац у Мајамију био је Бам Адебајо са 24 постигнута поена, имао је девет ухваћених лопти и пет додавања. С друге стране, у редовима Вориорса, уз поменутог Томпсона који је са 28 поена био најефикаснији актер сусрета, Куминга је имао 18 поена, Кари и Вигинс бројали су до 17 и Мајамију без прве звезде Џимија Батлера није било спаса.
Претрпели су на Флориди убедљив пораз после преокрета, на крају су изгубили чак 21 разлике и остали су на осмом месту које води у плеј-оф НБА лиге, док је Голден Стејт десета екипа Западне конференције.
У дуелу тимова који воде велику борбу за директан пласман у плеј-оф, Далас је на крилима Луке Дончића и Кајрија Ирвинга демолирао Сакраменто – 132:96.
Маестрални Словенац који током читаве сезоне пружа вансеријске партије забележио је дабл-дабл учинак од 28 поена уз 11 скокова и шест асистенција.
Имао је подршку Ирвинга који је убацио 24 поена уз осам асистенција. Наспрам њих, блистао је Литванац Домантас Сабони ком је недостајала само једна асистенција за 26. трипл-дабл ове сезоне.
Син легендарног Арвидаса Сабониса постигао је 12 поена, имао је 11 ухваћених лопти и девет додавања.
НБА резултати
Мајами – Голден Стејт 92:113
Милвоки – Л.А. Лејкерс 124:128пп
Њу Орлеанс – Оклахома 112:119
Сакраменто – Далас 96:132
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
СПОРТ
Партизанов први задатак – задржати Жељка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала