- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Професор који је мењао кошарку

© Фото : fiba.basketballСрпски репрезентативац Немања Бјелица
Српски репрезентативац Немања Бјелица - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
Пратите нас
Српски кошаркаш Немања Бјелица завршио је успешну каријеру. Памтиће се и по надимку Професор јер је био играч који је користио интелигенцију у кошаркашкој игри. О томе је говорио и његов кошаркашки отац Светислав Пешић.
Један од тренера који су имали велики утицај на каријеру Немање Бјелице је актуелни селектор репрезентације Србије Светислав Пешић.
Сећамо се сви како је Пешић, тада младог Бјелицу, ставио на позицију један. Односно, позицију плејмејкера.
„Немања треба да буде поносан на све што је урадио у својој каријери. Он није само имао фантастичну каријеру, већ је био један од ретких који је својим начином игре, мењао читаву кошаркашку игру. Веома је значајан био за стварање нове Звезде, а његов значај за целокуоан развој српске кошарке је немерљив. Пре свега му желим добро здравље и добар избор шта ће радити у будућности, са жељом да увек остане у кошарци“, поручио је Светислав Пешић.
Немања је био дугогодишњи репрезентативац Србије и остаће упамћено све што је урадио у том дресу...
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 26.03.2024
СПОРТ
Партизанов први задатак – задржати Жељка
Зато је лепе речи на Професоров рачун изрекао и председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.
Немањи на првом месту желим добро здравље и пуно успеха након богате кошаркашке каријере. На терену и ван њега, био је неко ко друге чини бољим и од кога су саиграчи већ у раној фази каријере могли доста тога да науче. У име Кошаркашког савеза Србије, желим посебно да му се захвалим на доприносу који је нашој кошарци дао кроз репрезентативне селекције", рекао је за сајт КСС Предраг Даниловић.
Бјелица је у млађим категоријама наступао за Партизан и Суперфунд. Сениорску каријеру је провео у Трајскирхен Лајонсима, Црвеној звезди, Басконији, Фенербахчеу, Минесоти, Сакраменту, Мајамију, Голден Стејту и Фенербахчеу.
Од 2009. године је играо за репрезентацију Србије. Освојио је сребро те године на Европском првенству и злато на Униерзијади. На Светском првенству у Шпанији 2014. године је освојио сребро.
Са Голден Стејтом је 2022. године освојио НБА прстен. Био је МВП Евролиге 2015. године, а са Фенербахчеом је освојио првенство и куп Турске.
Завршила се једна велика кошаркашка каријера.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Руска и српска застава - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2024
СПОРТ
За Србина је Русија друга кућа – и пати због трагедије у Москви: „Срце ми се слама!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала