- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Маштање или реалност – какву игру игра Војводина са Тадићем?

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалер Душан Тадић
Фудбалер Душан Тадић - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
Пратите нас
Изузетно интересантно било је на последњој редовној скупштини ФК Војводина, где је Милан Мандарић, некадашњи власник енглеског Портсмута, именован за потпредседника клуба са „Карађорђа“. Али, то није све, први човек новосадске „старе даме“ Драгољуб Збиљић упутио је отворен позив Душану Тадићу да се врати у клуб.
Мајстор фудбала из Бачке Тополе који ће ове године прославити 36. рођендан стандардан је у Фенербахчеу, па се поставља питање колико је реална читава замисао и пројекат клуба са севера наше земље.
Нема дилеме да би Душан Тадић био капитално појачање Војводине, у случају да на крају сезоне прихвати отворен позив који му је упућен, и то само дан након што је исписао историју репрезентативног фудбала као играч са највише утакмица за национални тим – 106!
„Очекујем јако офанзиван прелазни рок и да доведемо појачања из 'лига петице'. После Милана Мандарића, следећи циљ нам је да доведемо Душана Тадића и у преговоре крећемо одмах. Овом приликом, желим да му упутим јавни позив да нам се придружи. Он је момак који треба да носи капитенску траку и да буде Милош Шестић ове генерације. Око њега се може направити база за велике ствари. Душане, чекамо те у клубу“, рекао је Збиљић.
Словенија - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
СПОРТ
Опомена Пиксију и Србији из комшилука
Војводина је прво кренула од појачања када су функционери у питању, а сада полако, али сигурно, фокус пребацује на сам терен.
„Велика жеља навијача Војводине била је да Драгољуб Збиљић доће у клубу, затим да дође и Милан Мандарић. Сада је на реду Душан Тадић, који је моја огромна жеља. Тиме бисмо били покривени на свим пољима. Организационо, јако добро стојимо, инфраструктура је на врхунском нивоу и фали нам једно име као што је Душан Тадић да нас поведе ка великим резултатима“, истакао је председник Војводине.
Душан Тадић је прве фудбалске кораке направио у АИК-у из Бачке Тополе, да би 2002. године стигао у Војводину где се афирмисао као фудбалер.
За разлику од великог броја домаћих фудбалера, капитен Србије, имао је другачији пут у развоју каријере. Није носио дрес ни Црвене звезде, ни Партизана, већ је директно са стадиона „Карађорђе“ отишао у Холандију, где је 2010. године потписао за Гронинген.
Добре партије одвеле су га у Твенте, касније је заиграо у Премијер лиги, где је био члан једне од најуспешнијих генерација Саутемптона, да би уследио повратак у Ередивизију.
Ајакс није жалио новац да доведе десетку Србије и добио је лидера на терену. Освајане су титуле, екипа је повратила углед и на европској сцени, пре свега у Лиги шампиона када је елиминисан Реал, а „Тадићев плес“ на чувеном „Сантјаго Бернабеу“ оцењен је десетком Л'Екипа.
Измакло је тада финале „копљаницима“ из Амстердама после нестварног преокрета у полуфиналу са Тотенхемом.
Доминирали су Тадић и Ајакс у Ередивизији, низали редом титуле, да би прошлог лета српски фудбалер одлучио да напусти клуб због мањка амбиција и преселио се у Истанбул.
Тадић диригује игром Фенербахчеа у никад узбудљивијој шампионској трци у Турској, а као гром из ведра неба појавио се позив Војводине да се Дућа врати кући...
Да ли је у питању пусто маштање или реална прича, сазнаћемо најкасније крајем сезоне.
Пољска фудбал - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
СПОРТ
Драма у Кардифу дала последњег учесника Европског првенства у Немачкој
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала