- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски посланик: Уместо осуде варварског гранатирања Југославије, примили су Косово у Савет Европе

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаМосква: Протеривање руског дипломате из Тиране неће остати без одговора
Москва: Протеривање руског дипломате из Тиране неће остати без одговора - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
Пратите нас
Савет Европе постао је „предворје“ Европске уније и НАТО-а, рекао је Леонид Слуцки, шеф комитета Државне думе за међународне послове и лидер ЛДПР-а, коментаришући одлуку политичког комитета Парламента Савета Европе (ПССЕ) о препорукама за пријем самопроглашене Републике Косово у организацију.

"ПССЕ одлучила је да уручи „поклон” на 25. годишњици почетка агресије Северноатлантске алијансе на Југославију. И овде се не ради о осуди варварске операције НАТО. Не. Реч је о уласку самопроглашеног Косова у Савет Европе, супротно ставу дугогодишње чланице организације – Србије", написао је Слуцки на свом Телеграм каналу..

"Савет Европе, од некада најшире европске организације, постао је предворје Северноатлантске алијансе и Европске уније. Одлука Русије да напусти ово "краљевство двоструких стандарда" у марту 2022. године била је једино исправна. Сада сличан сценарио чека Азербејџан, а руководство Србије ће, сигуран сам, извући закључке. Вођење проамеричке политике води Савет Европе ка самоуништењу,“, додао је он.
Политички комитет ПССЕ на састанку у Паризу примио је захтев самопроглашене Републике Косово у Савет Европе. Следећи корак биће пленарна дебата и гласање у скупштини који се очекују 18. априла.
Заставе испред зграде Савета Европе у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 27.03.2024
СРБИЈА
Шта су рекли представници земаља који нису подржали тзв. Косово у Савету Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала