- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука решио меч и упро прстом ка Дивцу: „Требало је да ме драфтујете“ /видео/

© AFP 2023 / ARIS MESSINISЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2024
Пратите нас
Владе Дивац, легендарни српски кошаркаш, 2018. године направио је велико изненађење када је као генерални менаџер Сакраменто Кингса на драфту изабрао Марвина Беглија, а не Луку Дончића. Шест година касније Дивац је гледао утакмицу Даласа и Сакрамента на којој је словеначки кошаркаш блистао, али му и показао да је још увек љут због те ситуације.
Када је Владе Дивац на драфту изабрао Марвина Беглија испред Луке Дончића, своју одлуку објаснио је тиме да је Белги бољи кошаркаш. Испоставиће се да је легенда српске кошарке погрешила, а да Дончић то никада није заборавио.
У завршници меча Даласа и Сакрамента Дончић је постигао поене за победу Маверикса, а потом махнуо рукама према Дивцу. Док је долазио на клупу саиграчима је јасно рекао да и даље памти ситуацију из 2018. године.

„Требало је да ме драфтујете“, поручио је Дончић.

Словеначки кошаркаш је био у праву јер се испоставило да је далеко већи таленат и далеко бољи играч од Беглија који тренутно игра у Вашингтону.
Не може се за тадашњи избор Дивца рећи да је лош играч, просечно бележи 13,7 поена и 8,1 скок по мечу, али када се пореди са словеначким кошаркашем, то су две потпуно другачије планете.
Григор Димитров и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2024
СПОРТ
Бугарин „победио себе“ и вратио се тамо где припада: „Коначно!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала