- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јеленин „баксузни“ Мајами: Американка најавила пензију – а онда ушла у историју

© AP Photo / Lynne SladkyЈелена Рибакина и Данијел Колинс
Јелена Рибакина и Данијел Колинс - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2024
Пратите нас
Јелена Рибакина, казахстанска тенисерка пореклом из Русије, другу годину заредом поражена је у финалу мастерса у Мајамију, овога пута од Американке Данијел Колинс која је победом над Москољанком 7:5, 6:3 постала најслабије рангирана шампионка овог турнира.
Осим титуле у Абу Дабију Јелена Рибакина ове сезоне нема ниједну другу иако је била велики фаворит у финалу Мајамија. Међутим, Јелену је сачекало велико изненађење.
Данијел Колинс, 53. тенисерка света, почетком године најавила је да ће на крају сезоне завршити каријеру, а онда је стигла у Мајами где је добила посебну инспирацију. Било је много мина на путу Американке, али највише је могла да јој запрети Рускиња Екатерина Александрова која је претходно победила Игу Швјонтек и Џесику Пегулу, прву и пету тенисерку света.Међутим и Александрова је била лак залогај за мотивисану Колинс.
У првом сету Рибакина и Колинс биле су уједначене, обе су пропустиле брејк лопте и завршница је била све неизвеснија, а онда је у 12. гему трећу брејк односно сет лопту искористила Американка.
Данијел је одлично отворила и други сет, одмах је направила брејк, али је Рибакина успела одмах да узврати. Након што није искористила прилику да још једном противници одузме сервис гем, Јелена је претрпела нови брејк.
Данијел Колин исписала је тако историју мастерса у Мајамију где је постала најслабије рангирана шампионка. Ово је Американки највећа титула у каријери, а иако је јасно да игра боље него икада она је после титуле истакла да није променила одлуку да се на крају сезоне пензионише.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2024
СПОРТ
Новак јури његов рекорд – а легенда тениса жели да му буде тренер: „Била би част да ме размотри“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала