- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан се коцкао и у Подгорици – али је куглица овога пута стала на „црно“

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2024
Пратите нас
Кошаркаши Партизана гостовали су Будућности у Подгорици у директном обрачуну за другу позицију на табели АБА лиге. Црно-бели су дуел завршили победом у неизвесној завршници - 89:83
Као и против Олимпијакоса у Евролиги, тако се Партизан коцкао и у Подгорици и правио бројне наивне грешке. Ставио је на талон практично добијену утакмицу тако што је допустио Плавима да се врате у игру у самој завршници.

Зек Ледеј је куглицу овога пута кључном двојком па тројком усмерио на „црно“ поље, док је без њега против Олимпијакоса завршило на црвеном. Сјајним потезима обезбедио је црно-белима другу позицију на крају лигашког дела АБА лиге, пред плеј-оф.

Ледеј је завршио дуел са 22 поена и шест скокова, док је Кевин Пантер убацио 17 поена и имао чак девет асистенција. Код Будућности највише је убацио Флечер Меги - 17 поена.
У првом полувремену виђена је веома уједначена игра са обе стране, а и једни и други су били ефикасни и завршили су први део игре са 44 дата, али и примљена поена.
Партизан је добио прву четвртину са 23:21, док је Будућност у другој деоници узвратила истом мером. Црно-беле је забринула и повреда Пи Џеј Дозира који се ухватио за ногу у једном моменту, а главни стрелци екипе били су Кевин Пантер и Зек Ледеј који су у првих 20 минута већ били двоцифрени. Са друге стране Будућност је носио Флечер Меги.
У наставку утакмице Партизан је све време имао иницијативу и бивао екипа која је ближа победи.
Црно-бели су на старту последње четвртине водили са девет поена предности. Будућност је потом пришла на два поена заостатка на четири минута пре краја и било је јасно да следи неизвесна завршница.
Тамо је Ледеј узео утакмицу у руке и решио је онако како су навијачи црно-белих прижељкивали.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Стеф Кари - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2024
СПОРТ
Како се (НБА) кошарка променила у последњих 20 година – неки шутеви су потпуно „изумрли“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала