- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак најбољи, Синер други: Пада још један Федереров рекорд – али следи борба за опстанак на врху

© Sputnik / Тамара РанковићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић започео је 419. недељу на првом месту АТП листе, али главни ривал који прети да му преузме ту позицију сада је Јаник Синер који је после тријумфа у Мајамију постао други тенисер света.
Упркос раном поразу у Индијан Велсу Новак Ђоковић и даље је најбољи тенисер света са 9.725 бодова, док је сада иза њега Јаник Синер са 8.710.
Карлос Алкарас већ дуже време је причао о томе како да му је главни циљ да се врати на прво место АТП листе, али ће сада пут до тога бити знатно тежи.
У наставку сезоне је апсолутно све могуће јер како Новак, тако и Синер и Алкарас имају озбиљне планове за турнире на шљаци.
Међутим, оно што је сигурно је да ће српски ас остати на самом врху најмање до 15. априла односно до краја мастерса у Монте Карлу, а тада ће имати 36 година и 322 дана што значи да ће званично постати најстарији број један и тако оборити још један рекорд Роџера Федерера.
Када се мастерс у Кнежевини заврши, све је могуће. Новак у Монте Карлу брани само 90 бодова, док Синер брани 360 и не може да заради више од 640 бодова што није довољно да угрози Новака.
Међутим, ту прилику имаће Алкарас који у Кнежевини може да заради свих 1.000 бодова па би тако освајањем титуле могао да престигне Новака, али само у случају да српски ас у последњи час не одлучи да оде у Монте Карло што је готово немогуће.
Алкарас сада има 8.765 бодова и већ ће на наредном мастерсу ако не Новаку запретити Синеру, док српском асу иде у прилог то што не брани велики број бодова.
У Мадриду није играо, док је у Риму испао у четвтфиналу што значи да би му сваки пролаз даље од те фазе турнира донео поене. За то време Алкарас ће имати „пуне руке посла“ јер брани 1.500 бодова из Барселоне и Мадрида, док му је једина шанза за освајање већег броја поена Рим где је прошле године испао у трећем колу.
Синер који би у Монте Карлу могао да смањи заостатак за Новак брани и четвртфинале Барселоне, као и четврто коло Рима, али је у најбољој позицији пред Ролан Гарос где је прошле године испао у другом колу.
Дакле, Новаку предстоји велика борба на шљаци за опстанак на првом месту.
Када је реч о осталим играчима у Топ десет, Данил Медведев остао је на четвртом месту, иза њега је Александар Зверев, а шести тенисер света је Андреј Рубљов. Иза њих су Холгер Руне, Каспер Руд, Григор Димитров који се вратио у Топ 10 као и Хуберт Хуркач.
АТП листа:
1.
Новак Ђоковић (Србија) 9.725
2.
Јаник Синер (Италија) 8.710
3.
Карлос Алкарас (Шпанија) 8.765
4.
Данил Медведев (Русија) 7.165
5.
Александер Зверев (Немачка) 5.415
6.
Андреј Рубљев (Русија) 4.890
7.
Холгер Руне (Данска) 3.795
8.
Каспер Руд (Норвешка) 3.615
9.
Григор Димитров (Бугарска) 3.540
10.
Хуберт Хуркач (Пољска) 3.425
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 01.04.2024
СПОРТ
Васа делио магичне асистенције и остварио дабл-дабл: Никола и Тристан запажени у српском окршају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала