- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски новинар о сукобу у Украјини: Да ли би Америка ћутала да јој Мексико прети?

© Sputnik / Валериј Шустов / Уђи у базу фотографијаСофија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
Пратите нас
Када говоримо о конфликту у Украјини, не треба заборавити, да је земља од почетка изабрала пут конфронтације са Русијом, сматра бугарски новинар и водитељ Петар Волгин.
Према његовим речима, када би Мексико водио такву политику према Сједињеним Америчким Државама, Вашингтон би одреаговао.
„Да ли Мексико има право да одлучи да ће бити антиамеричка земља и да јој се Америка не допада? Да ли има право да јој се свиђа Кина? Да желе да буду као Кина, да ће влада бити као Кина, да ће лидер бити као Си Ђинпинг, да не желе лидера као што је амерички председник Џозеф Бајден?“, изјавио је у интервјуу Јутјуб каналу „Легенде“.
„Истакао је да она има право јер свака земља може да ствара свој пут развоја. Само тада, када се изабере пут конфронтације, када Мексико одлучи да се разликује од САД, већ да буде антиамеричка земља, у коме ће се развијати кинеске базе, кинеске ракете, које могу да долете до Вашингтона за неколико минута; када у Мексику 30 година буду причали и пропагирали једино - да су САД апсолутно зло и да би главни циљ требало да буде кажњавање САД, како онда Мексико може да очекује да ће САД само стајати и рећи: У реду, имате право на самоопредељење, ово је ваш пут, вис те га изабрали, можете да нас грдите, да нам претите, да тлачите Американце који живе у Мексику и радите са њима шта хоћете, то је ваше право. Али, схватате да се од стварности не може побећи“, навео је он.
Бугарски новинар је истакао да је инвазија Сједињених Америчких Држава на друге земље, укључујући и акције у Југославији, наводно била диктирана борбом за људска права.
„САД се сматрају царством либералне демократије и једино, што их, наводно, мотивише је заштита људских права. Зато иду у Ирак, Југославију и бог зна где још. Да 'бране људска права’. Мислим, да у ово више нико не верује“, закључио је бугарски новинар.
Погледајте и:
Ракетни системи 9К57 ураган у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
РЕГИОН
Бугарски новинар: Русија има иницијативу на бојном пољу без обзира на западну војну помоћ Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала