- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Поклоните се краљици сервиса

© AP Photo / Lynne SladkyЈелена Рибакина
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
Пратите нас
Јелена Рибакина, казахстанска тенисерка руског порекла, изгубила је друго узастопно финале мастерса у Мајамију, али Гренд слем шампиона од почетка сезоне боља је од свих колегиница у сегемнету ас сервиса.
Мастерс у Мајамију други пут је „за длаку“ измакао Јелени Рибакини, али Московљанка од почетка сезоне има две титуле са турнира 500 серије чиме је показала да је у доброј форми и да нема разлога за бригу.
Поготово не треба да брине јер је када је реч о асовима најбоља од свих тенисерка од почетка године на мастерсима. Рибакина је у Дохи и Мајамију сервирала укупно 99 асова, далеко више од било које друге тенисерке.
Као и у Мајамију и у Дохи је Јелена стигла до борбе за титулу, а тада јој се испречила Ига Швјонтек, прва тенисерка света.
Због Јелениног израза лица које је често идентично јер Московљанка не воли да показује емоције, на друштвеним мрежама људи често воле да истичу да јој није стало, а истина је потпуно другачија.
Оно што је важно је да она на прави начин гледа на своје победе и поразе, па тако турнир на ком је дошла до финала за њу представља успех, како и треба да буде.
„Мислим да је и прошле и ове године добар резултат. Наравно да није лако изгубити у финалу, али на крају крајева, на дуге стазе, мислим да је то и даље велики успех“, јасно је рекла Рибакина после пораза од Американке Данијел Колинс.
Видело се на Јеленином лицу разочарење после овог меча, али је очигледно брзо схватила да је направила успех.
Московљанка је тренутно четврта тенисерка света.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
СПОРТ
„Штета – Јокић је опљачкан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала