- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Никакви варварски терористички напади не могу да заплаше и сломе дух Руса и Белоруса

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
Пратите нас
Москва и Минск успешно савладавају нападе колективног Запада и осигуравају безбедност својих грађана, наводи се у честитки министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова белоруском колеги Сергеју Олејнику поводом Дана јединства народа Русије и Белорусије.
„Уверен сам да заједно можемо да се изборимо са најозбиљнијим претњама и изазовима, који нам долазе од колективног Запада и његове украјинске марионете и да осигурамо безбедност и просперитет свих Руса и Белоруса“, рекао је Лавров.
Истакао је да никакви варварски терористички напади не могу да застраше и сломе дух Руса и Белоруса. Руски шеф дипломатије је додао да заједничка тешка искушења још више уједињују обе државе и јачају одлучност да се стане на крај злу које одише идеологијом неонацистичке мржње према људима и верским екстремизмом.
„Рачунам да ће се наставити традиционално блиска сарадња наших министарстава спољних послова на светској сцени у складу са Програмом усаглашених акција за 2024-2026. годину. Посвећени смо блиској дипломатској и вишеструкој билатералној сарадњи и интензивним интеграционим процесима у оквиру Савезне државе, Евроазијског економског савеза, ОДКБ-а и ЗНД-а“, закључио је Лавров.
Дан јединства народа Русије и Белорусије се сваке године обележава 2. априла. Управо су на тај дан 1996. године председници обе државе потписали споразум „О формирању Заједнице Русије и Белорусије“ што је представљало почетак процеса интеграције две земље.
Погледајте и:
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 28.03.2024
РУСИЈА
Лавров: На Западу пишу сценарије о деколонизацији Русије - могу само да сањају
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала