- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Почела кампања – Американац „отписао“ Николу и заборавио Луку /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
Пратите нас
Спортски аналитичар Стивен Еј Смит не сматра да Никола Јокић заслужује ове сезоне МВП признање, док је магичног Словенца из Даласа – Луку Дончића у потпуности заборавио. Према речима Американца, који је успео да шокира чак и свог колегу чувеног Шенона Шарпа, као и остатак планете, главни кандидат за признање је Шеј Гилџус-Александер из Оклахоме.
У емисији „Фирст таке“ која се емитује на ЕСПН-у централна тема била је ко ће бити нови-стари МВП НБА лиге. И док је Шарп дигао руку и глас за српског кошаркашког генија, који ове сезоне наставља да подиже лествицу када је утицај на игру и резултате Денвера у питању, његов колега Еј Смит, отишао је у потпуно супротном правцу.
Прво је Шарп нахвалио центра Денвера за ког сматра би требало и трећи пут да буде проглашен за најкориснијег играча НБА лиге.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
СПОРТ
Богдан се огласио после сукоба са тренером /видео/
„Гледајући како игра Никола Јокић, шта је урадио током сезоне и шта све ради, плус ефикасност са којом игра... Из игре шутира 60 одсто и сваке ноћи има импресивне бројке. Стивене, узимамо га здраво за готово. Сада га узимамо здраво за готово јер Џокер то ради сваки дан“, рекао је Шарп, да би уследила кратка реплика у режији Еј Смита.
„Причаш о њему и потпуно разумем све што си рекао. Али, Денвер је шампионски тим, са шампионским тренером и особљем око Јокића. Али, од Оклахоме то нисмо очекивали, а видели смо свашта. Први су у Западној конференцији. А брат Шеј Гилџус-Александар је лидер тог тима. Посебан је, ту нема дилеме“, рекао је Еј Смит.
Амерички аналитичар који је познат по томе што поштује и не воли Николу Јокића, колико најбољи кошаркаш данашњице заслужује, определио се за звезду Оклахоме, а то је све аргументовао на следећи начин.
„Мој избор тренутно је Шеј Гилџус-Александар. Он је број један на Западу. Играо је 71 од 75 утакмице. Трећи је по броју убачених поена иза Луке и Јаниса. Води у лиги по броју асистенција, шутира рекордних 53 одсто, 56 одсто за два поена. У четири утакмице против Денвера има скор 3-1. Просечно убацује 26,5 поена“, рекао је Стивен Еј Смит.
На конкретно питање Шенона Шарпа, шта заиста мисли Еј Смит, ко ће освојити МВП признање, уследио је одговор:
„Мислим да ће награду дати Јокићу, али бих ја гласао за Шеја. Јокић ми је на другом месту, то морам да ти признам. За треће ће бити борба између Едвардса и Брансона“.
Такав одговор поприлично је збунио Шарпа, из једног простог разлога. Наиме, Еј Смит међу четворицом кошаркаша није поменуо Луку Дончића, који је тренутно први пратилац Николе Јокића у МВП трци.
„Чекај, чекај, изоставио си Луку Дончића?“, кратко је добацио Шарп.
„Хеј, хеј, то је само због пласмана јер се бори за пето место, Шенон“, рекао је Стивен Еј Смит, који је повео „МВП кампању“ против двојице Европљана који доминирају америчком кошарком, што очигледно поменути аналитичар не може да прихвати.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
СПОРТ
Богдану „пао мрак“ – бацио је флашицу и залетео се ка тренеру /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала