- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац о Новаку: „Моја мачка може да га тренира“

© Sputnik / Тамара РанковићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
Пратите нас
Чувени амерички тенисер Енди Родик сервирао је јавности своје мишљење око актуелне ситуације у вези са Новаком Ђоковићем који се разишао са Гораном Иванишевићем и тренутно нема тренера. Американац сматра да српском и светском асу практично и не треба тренер, а покушао је да се нашали са тим да Ђоковића може да тренира и његова мачка.
Енди Родик води се тиме да је Новак Ђоковић велики шампион, што потврђују чак 24 Гренд слем титуле, као и то да је на заласку каријере, да има 36 година и прегршт искуства.
„То је већ чудно питање да ли је Новаку потребан тренер? Сматрам да би моја мачка могла да га тренира и да би урадила прилично добар посао, с обзиром на то да би Ђоковић добио велики број мечева“, рекао је Родик и наставио:
„Суштина је у томе да Новак има 36 година и да му не треба 'пробна вожња' пре Ролан Гароса и Вимблдона“.
Пребацио се затим легендарни амерички тенисер на Маријана Вајду, Словака с којим је Ђоковић бележио фантастичне резултате и освојио велики број гренд слем титула и Мастерса.
„Мој ум се када је Новакова потрага за тренером у питању, аутоматски окреће ка Маријану Вајди. То је тип који је унутра, а онда излази и онда се понекад враћа. Изгледа као доследна полиса осигурања. Вајда је неко ко је више него било ко други помогао Новаку да се развије у овакву особу, а не само да прати друге успехе. Наравно, ту је и Борис Бекер“, рекао је Енди Родик.
Ђоковић који је претходних дана форму брусио у Београду, након објављеног раскида сарадње са Хрватом Иванишевићем, отпутовао је за Монте Карло, где се спрема за предстојећи Мастерса, а друштво му прави бивши саиграч из репрезентације Ненад Зимоњић.
Горан Иванишевић и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.04.2024
СПОРТ
Иванишевићева процена: Зимоњић је перфектан тренер за Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала