Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

КФОР завршио вежбу "Бронзана сабља 2024" на КиМ

© Sputnik / Олег ИвановСрпске трупе и оклопна возила на путу између села Рашка и пункта Јариње на административној линији
Српске трупе и оклопна возила на путу између села Рашка и пункта Јариње на административној линији  - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
Пратите нас
Регионална команда Запад мисије КФОР-а завршила је данас вежбу "Бронзана сабља 2024" одржану у кампу "Вилађо Италија", која је имала за циљ процену оперативне спремности јединица и тестирање процедура за брзо распоређивање.
"Вежба под називом 'Бронзана сабља 2024' представљала је низ заједничких активности на управљању кризама и одржавању јавне безбедности које су спровели различити национални контингенти додељени КФОР-у. То је укључивало контролу нереда, уклањање препрека на путу, хеликоптерску медицинску евакуацију, евакуацију зграда и распоређивање трупа", наводи се у саопштењу КФОР-а.
Додаје се да завршетак вежбе представља значајно достигнуће у сталним напорима КФОР-а да одржи безбедно окружење за све заједнице на КиМ.
"Посвећеност и професионализам који су показали сви учесници одражавају нашу чврсту посвећеност да допринесемо трајној безбедности широм Косова", рекао је командант мисије КФОР-а генерал-мајор Озкан Улуташ, преноси Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала