- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Шведска практично подстиче плаћенике да се боре на страни украјинске војске

© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Уђи у базу фотографијаПоглед на Стокхолм
Поглед на Стокхолм - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
Пратите нас
Шведске власти показују потпуну равнодушност према својим грађанима, заправо их подстичу да се боре на страни Оружаних снага Украјине, наводи се у коментару званичне представнице руског Министарства спољних послова Марије Захарове, објављеном на сајту дипломатског ресора.
„Русији је познато да страни плаћеници, укључујући шведске, учествују у сукобу на страни неонацистичког режима у Кијеву“, приметио је дипломата.
„Покушаји шведског министарства спољних послова да невешто легитимише плаћенике, чиме заправо подстаче одлазак у ратне зоне још више шведских грађана, говори о потпуној равнодушности Стокхолма према судбини сопствених грађана", додала је она.
Према њеним речима, упркос томе што се тренутно не помиње украјинска „легија странаца“ на сајту украјинске амбасаде у Шведској, тешко је веровати да се регрутовање Швеђана не врши другим каналима.
„Како је саопштило руско Министарство одбране, укупан број шведских плаћеника на територији Украјине износио је око 90 људи, од којих је 25 већ ликвидирано“, напоменула је Захарова.
„Саветујемо свима да се сете овога, не само Швеђанима, који планирају да се ангажују у оружаним активностима против руских трупа у зони специјалне војне операције. Власти страних земаља то треба да знају и да сносе одговорност за своју судбину“, закључила је она.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала