- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички архив објавио обећање генералног секретара НАТО које је дао Русији након распада СССР

© Sputnik / РИА НовостиЗастава НАТО
Застава НАТО - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
НАТО је након распада СССР уверавао руске власти да не планира да се меша у унутрашња питања Русије и земаља ЗНД, произлази из снимка разговора бившег генералног секретара организације Манфреда Вернера са бившим председником Врховног Савета РСФСР Русланом Хасбулатовом 1992. године, коју је објавио амерички архив националне безбедности.

„Немамо у плану да се мешамо у унутрашње ствари Русије, као ни унутрашња питања других независних земаља-чланица Заједнице Независних Држава“, рекао је Вернер Хасбулатову.

Према снимку разговора, састанак је одржан 25. фебруара 1992. године током Вернерове посете Москви, где је разматрао безбедност у Европи и сарадњу НАТО и Русије.
Вернер је, такође, истицао важност прогреса и стабилности Русије.
„Ми смо, безусловно, заинтересовани и тежимо да осигурамо просперитет Русије, јер у земљи где нема посла, увек постоји нестабилност. Према томе, заинтересовани смо за просперитет Русије“, рекао је Вернер Хасбулатову.
Руски председник Владимир Путин је раније, крајем прошле године на седници војног врха земље, подсетио на обећање НАТО из 1991. године да се неће ширити на исток, а који сада већ стоји на границама Русије.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала