- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Грк одушевљен дочеком у Београду: „Ово је потребно!“

© Sputnik / Grigory Sysoev / Уђи у базу фотографијаЈоргос Барцокас
Јоргос Барцокас - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
Тренер кошаркаша Олимпијакоса Јоргос Барцокас захвалио се после победе над Црвеном звездом у Арени (89:86) навијачима домаће екипе на дочеку и атмосфери и истакао да је утакмица била прави рат.
Меч 33. кола Евролиге одигран је пред 15.456 навијача, а присталице Црвене звезде су аплаузима дочекали тренера грчког клуба.
"Желим да се захвалим на дочеку и атмосфери. Звезда није имала шансе да се пласира у плеј-ин, а на трибине је дошло 15 хиљада навијача. Све су учинили да нас победе, ово је потребни кошарци. Утакмица је била прави рат. Звезда није одустајала, учинили су све да добију меч, нападачки су били одлични, постигли су велики број поена и били у утакмици свих 40 минута", рекао је Барцокас на конференцији за медије после утакмице.
Грчки стручњак је рекао да је ово важна победа за његову екипу.
"Звезда има квалитет, велики таленат поседују Ханга, Теодосић и Недовић, а Боломбој и Гедраитис су били одлични такође. Мучили смо се да затворимо утакмицу, али успели смо на крају. Ово је јако тешко гостовање и велика победа за нас пред почетак плеј-офа, теоретски смо обезбедили учешће у доигравању", додао је Барцокас.
Тренер клуба из Атине се осврнуо на чињеницу да су ван строја српски репрезентативци Филип Петрушев и Никола Милутинов.
"Имамо велики проблем са здравственим билтеном, неки играчу нису у строју, попут Петрушева и Милутинова, па победа добија још на тежини. Веома су важни за нас. Милутинов се вратио тренинзима после два и по месеца и биће спреман да се врати на терен ускоро. Петрушев ће играти у недељу меч грчког првенства. Имали смо проблема на скоку у претходних пар мечева, самим тим јасно је колико нам фале", закључио је Барцокас.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала