- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата поручио Американцима: Не требају нам ваши савети

© Sputnik / Maksim BlinovМосква
Москва - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
Москва не прихвата покушаје диктата, мешања у унутрашње послове Русије и тежње САД да наметну своје вредности и модел државног развоја, изјавио је руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов.
Дипломата је прокоментарисао изјаву америчког државног секретара Ентонија Блинкена који је рекао да би Москва требало да промени своје понашање зарад шанси да побољша односе са Вашингтоном.
„Није на Американцима да нам дају савете. Од нас увек нешто траже и не желе да схвате да Русија неће одустати од заштите својих кључних интереса и суверене спољне политике. Било би време да Влада САД престане да лаже и себе и друге“, рекао је Антонов.
Он је подсетио на ширење НАТО према руским границама, безброј санкција против Москве, масовно протеривање дипломата, као и на акценат Запада на распад Русије.
По речима Антонова, све што се догађа у односима Русије са западним земљама је „искључиви избор Запада који је погазио основе дипломатије, принцип недељивости безбедности и који је дуго година злоупотребљавао поверење Русије“.
„Да би повратили поверење, наши бивши партнери треба да одбаце илузије о могућности да нам нанесу стратешки пораз и да науче да поштују кључне интересе других земаља“, истакао је Антонов.
Погледајте још:
Џефри Сакс, економиста - Sputnik Србија, 1920, 03.04.2024
СВЕТ
Џефри Сакс открива ко је заиста започео сукоб у Украјини и када
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала