- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Сијарто: Без стабилне Републике Српске нема стабилног Западног Балкана

© Sputnik / Лола ЂорђевићМађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто
Мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто  - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
Пратите нас
Министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто изјавио је да је политичка стратегија Мађарске да води одговорну добросуседску политику која подразумева да без брзог развоја и стабилне Републике Српске, целокупни регион Западног Балкана не може да буде стабилан, нити може да се развија.
"Због тога сматрамо да је подршка Републици Српској у најбољем интересу Европске уније", рекао је Сијарто за РТРС, додајући да је подршка Мађарске Српској недвосмислена.
Он је нагласио да би политички приступ чланица ЕУ према земљама Западног Балкана требало да почива на уважавању и поштовању, а не на, како је навео, критици, притисцима и претњама лидерима и државама.
Додао је да су мађарска предузећа, која ће сутра учествовати на Економском форуму у Бањалуци, заинтересована за улазак на тржиште Републике Српске које има веома добре услове за инвестирање и пословање.
"Две владе имају добре односе, нема отворених питања између Мађарске и Српске и то је веома важно за улазак ових предузећа на тржиште Српске", рекао је Сијарто, истакавши да добри односи почивају и на личним односима председника Српске Милорада Додика и мађарског премијера Виктора Орбана.
Додао је да је Република Српска веома поуздан партнер са којим пословање има смисла и са којим нема изненађења у сарадњи.
Погледајте и:
Милорад Додик и Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
РЕГИОН
Мађарски премијер стигао у Бањалуку; Додик: Орбан је доказани пријатељ Републике Српске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала