- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српска тробојка и деца са Косова у Солуну за Живковићев пробој на врх /фото/

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoАндрија Живковић
Андрија Живковић - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Српски репрезентативац Андрија Живковић лансирао је са две асистенције ПАОК на врх табеле грчког шампионата у победи над Ламијом – 3:1. „Златни орлић“ имао је додатни мотив, јер су на трибинама „Тумбе“ у Солуну, специјални гости била деца из Косовске Митровице, која су развила српску заставу и уживала у Жилетовој представи.
Андрија Живковић поклонио је после вансеријске партије дрес полазницима фудбалске Академије из Косовске Митровице и захвалио им се, заједно са људима из ПАОК-а, на боравку и подршци коју су пружали њему и саиграчима у победи над Ламијом.
Ламија је на незгодну и чувену „Тумбу“ стигла растерећено, као последњи тим на плеј-оф табели, који пред собом нема никакав резултатски притисак.
Управо су та слобода и растерећеност довели до шока у Солуну и вођства гостију преко Мартинеза у раној фази сусрета, играо се седми минут.
Ипак, тада на сцену ступа лидер ПАОК-а Андрија Живковић! Капитен солунског клуба асистирао је стрелцу Михалидису у 45. минуту за изједначење, па се с мирољубивих 1:1 отишло на паузу.
Кол Палмер - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
СПОРТ
Лудило Премијер лиге – „ракета“, па седам голова и два преокрета за 107 минута /видео/
Тотални преокрет донео је Шваб у 70. минуту, а поново је асистент био Живковић, који је на крају понео епитет играча утакмице.
Коначних 3:1 поставио је Аустријанац Стефан Шваб голом из пенала у 88. минуту. ПАОК је после 29 одиграних кола грчког шампионата, непосредно пред почетак плеј-офа, лидер на табели са 66 бодова, други је АЕК с бодом мање, а трећи Панатинаикос који има 62 бода.
Српско-руска застава - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
СПОРТ
„Слава Русији“ у Београду – на 15 метара! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала