- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши заменик генералног секретара НАТО: Слање војске у Украјину - опасност од светског рата

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаТенкисти са заставом НАТО-а
Тенкисти са заставом НАТО-а - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Бивши заменик генералног секретара НАТО Алесандро Минуто-Рицо је у интервјуу британском листу „Сан“ упозорио чланице Алијансе да не шаљу војску у Украјину, јер би то, према његовом мишљењу, променило ток сукоба и истакао да „постоји опасност“ од новог светског рата.

„Ако пошаљете НАТО војску у Украјину, ви само подстичете Русе да повећавају војне акције. И увек постоји опасност од новог светског рата. Мислим да се то неће десити, али ко зна“, рекао је он.

Истакао је да нема потребе да Украјина буде чланица НАТО-а, ако се то и догоди, онда ће се природа украјинског сукоба одмах променити, биће „нешто другачији и опаснији“.
Додао је да ће Кијев бити боље заштићен ако не буде чланица Алијансе и да ће чланство Украјине у НАТО-у имати „опасне“ последице.
Бивши заменик генералног секретара НАТО-а каже да би Запад требало да максимално штити Украјину, али истовремено и да избегава агресију према Русији.
Раније је консултант Стејт департмента САД Едвард Љутвак у чланку за портал „Унхерд“ рекао да се Британија, Француска и земље Северне Европе већ тајно припремају за слање војске у Украјину.
Погледајте и:
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
СВЕТ
Консултант Стејт департмента: Британија и Француска се тајно спремају да пошаљу војску у Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала