Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Потврђено: Формиран тим за борбу против пријема Приштине у Савет Европе, већ одржана прва седница

© Sputnik / Лола ЂорђевићСрпске заставе на згради Владе Србије и Министарства спољних послова
Српске заставе на згради Владе Србије и Министарства спољних послова - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Влада Србије формирала је, по налогу председника Србије Александра Вучића, Радну групу за координацију активности државних органа у вези са проблемом пријема тзв. Републике Косово у Савет Европе, саопштено је из Владе.
У саопштењу се наводи да је та Радна група данас већ одржала прву седницу.
За руководица радне групе именован је први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, а заменик руководиоца биће Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију.
Радна група координираће активностима свих државних органа Републике Србије у свим активностима на плану спречавања пријема тзв. Републике Косово у Савет Европе.
Између осталих, чланови радне групе биће и Тања Мишчевић, министарка за европске интеграције и Томислав Момировић, министар унутрашње и спољне трговине.
Дачић, који се од избора Ане Брнабић за председницу Скупштине налази на челу Владе, претходно је гостујући у Јутарњем програму, изјавио да ће се у Савету Европе одлучивати не по праву и правди, већ по сили.
„Немамо никакве дилеме. Овде се неће гледати по правди и по праву. Овде ће се гледати по сили – односно, да ли неко хоће да то силом наметне или не“, рекао је Дачић.
Напоменуо је и да је Савет Европе једина организација где Приштина има шансе да уђе, за разлику од УН о чему, како је казао, може само да сања.
Погледајте и:
Заставе испред зграде Савета Европе у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
СРБИЈА
Србија саставља нон-пејпер који ће послати на адресе свих чланица Савета Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала