- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Драма у Турској и изненађење у Шпанији – Партизан стрепи и навија за Звезду

© AFP 2023 / LLUIS GENEФенербахче Ефес
Фенербахче Ефес - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Кошаркаши Ефеса победили су Фенербахче резултатом 82:80 у 33. колу Евролиге и тако отежали пут кошаркашима Партизана ка плеј-ину који сада морају да навијају за Црвену звезду у мечу са Ефесом. Други сцеанрио који је био од користи Партизану такође је „пао у воду“ јер је Басконија направила изненађење и победила Реал Мадрид (95:91).
Партизану је за плеј-ин потребна победа против Валенсије у последњем колу као и један пораз Ефеса у утакмици 33. или 34. кола. После победе над Фенербахчеом, црно-белима остаје да се надају победи Црвене звезде над Ефесом у Истанбулу.
Уколико ни црвено-бели не победе турски тим, Партизану неће значити ни победа над Валенсијом. Други сценрио био је да Басконија изгуби од Реал Мадрида и Виртуса, али они су направили изненађење и савладали „краљевски тим“.
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
СПОРТ
Велика промена у тенису – завршни турнир се сели у Саудијску Арабију
У турском дербију од самог почетка водила се велика борба , али за нијансу бољи у првох десет минута био је Ефес. Марко Гудурић донео је поене за прву предност Фенербахчеа на мечу и од тог тренутка домаћи тим више није био у заостатку током првог полувремена.
У трећој деоници Ефес је повео, а Гудурић је поново био тај који је погодио када је било најпотребније и још једном је вратио предност на страну Фенера. Међутим, то није било довољно велико вођство, па је тако последњих десет минута донело праву драму.
Предност се смењивала са једне на другу страну, али на пет минута до краја Ефес је стекао шест поена предности и Фенер је почео да се мучи. Чинило се да је све готово на минут и по до краја меча када су гости и повећали предност, али било је далеко од тога.
Једна тројка и једна украдена лопта вратили су наду Фенеру,а онда је на 40 секунди до краја Гудурић смањио заостатак на само два поена. Ефес је потом одиграо дуг напад а Калатес је погодио за плус четири, али ни то није било крај. Биберовић је погодио тројку.
На крају драма је ипак завршена Ефесовом победом. Најефикаснији је био Вил Клајбурн са 21 поеном, пет скокова и четири асистенције, док су се у Фенеру истакли Скоти Вилбекин са 17 и Марко Гудурић са 15 поена.
Што се тиче утакмице у Мадриду, Реал је имао предност, али у последњој деоници Басконија је успела потпуно да се врати и направи велико изненађење. У том мечу највише се истакао Хауард са 35 поена, два скока и две асистенције. Код Реала је најбољи био Марио Хезоња са 18 поена, седам скокова и два поена, док је Вања Маринковић, српски кошаркаш уписао три поена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала