- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал одустаје – Алкарас сања његов повратак: „Забринут сам“

© AFP 2023 / OSCAR DEL POZOРафаел Надал Карлос Алкарас
Рафаел Надал Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2024
Пратите нас
Рафаел Надал, прослављени шпански тенисер, повукао се и са турнира у Монте Карлу, а упрпкос забринутости Карлос Алкарас верује у његов повратак као и то да би заједно могли да играју на Олимпијским играма. Томе се нада и Тони Надал који „краља шљаке“ и даље види као фаворита за освајање златне медаље у Паризу.
После Бризбејна Рафаел Надал и даље није успео да одигра ниједан други, а иако је требало да се коначно појави у Монте Карло и то је отказао.
Та вест забринула је и Карлоса Алкараса, младог шпанског тенисера, који се од почетка каријере угледа на „Бика са Мајорке“.

„Забринут сам. Волео бих да се ускоро врати на терен. Не знам ништа о Надалу. Очито да се као Шпанац и љубитељ тениса бојим да неће играти на турнирима који су му толико посебни. Ако прескочи Монте Карло, надам се да ће макар играти у Шпанији“, нада се Алксарас.

Верује млади Шпанац и даље да би са Надалом могао да игра на Олимпијским играма у Паризу.
„Он је одувек мој идол. Не постоји лепши начин за деби на олимпијским играма него да играм са њим у пару. Видећемо како можемо обојица ићи у Париз, јер све је могуће“, поручио је Алкарас.
Са друге стране колико год брине Надалово отказивање, његов стриц Тони тврди да ситуација није алармантна.
„Осим малих нелагодноси са сервисом, нема никакве друге проблеме на тренинзима. Или си на 100 одсто и спреман или ниси, ако ниси онда је боље да не играш. Додуше, мораће да одигра неки турнир пре Ролан Гароса да би се спремио за гренд слем“, рекао је Тони Надал за шпанску агенцију „ЕФЕ“.
Рафин стриц толико је уверен у његов успешан повратак да верује да ће бити и један од главних фаворита на Олимпијским играма.
„Ако све буде како треба и уколико се опорави биће међу фаворитима на Олимпијским играма. Верујем да припада тој групи“, закључио је Тони.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
СПОРТ
Надал је поново одустао: „Немате појма колико ми је тешко!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала