- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Осумњиченима за убиство Данке Илић одређен притвор, један признао извршење кривичног дела

© Tanjug / Раде ПрелићСпецијалистички тимови МУП-а Србије
Специјалистички тимови МУП-а Србије - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2024
Пратите нас
На предлог Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, судија за претходно поступак Вишег суда у Зајечару одредио је притвор у трајању до 30 дана Ј.С. и Д.Д., због постојања основане сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву, саопштило је данас Више јавно тужилаштво у Зајечару.
Ј.С. и Д.Д., осумњичени за убиство двогодишње Данке Илић у Бањском Пољу код Бора, спроведени су синоћ на саслушање у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.
Притвор им је одређен због опасности од бекства, могућности да утичу на сведоке и да униште или уклоне трагове извршења кривичног дела, као и због узнемирења јавности.
Тужилаштво наводи да је Д.Д. током саслушања у потпуности признао извршење кривичног дела, док се Ј.С. бранио ћутањем.
Више јавно тужилаштво у Зајечару је 05. априла, у поподневним часовима, донело наредбу о спровођењу истраге против осумњичених Ј.С. и Д.Д., због постојања основане сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву из чл. 114. ст. 1. тач. 9. у вези чл. 33. Кривичног закона.
О даљем току поступка биће испитани сведоци и проведена неопходна вештачења, наведено је у саопштењу.
Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а припадници Министарства унутрашњих послова су у четвртак, након десетодневне опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација ухапсили С.Ј. (50) и Д.Д. (50), због сумње да су убили девојчицу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала