- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Широм Грчке од јутрос избио 71 пожар, шест региона у приправности /видео/

© AP Photo / Argyris Mantikos/EurokinissiПожари у Грчкој, архивска фотографија
Пожари у Грчкој, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2024
Пратите нас
Широм Грчке од 6.00 часова јутрос до 18.00 часова поподне избио је 71 пожар.
Због ситуације са пожарима одржан је састанак са групом метеоролога, а потом и састанак Координационог тела, којем је присуствовао министар за климатске кризе и цивилну заштиту Василис Кикилијас, пренела је Амна.
На састанку је разговарано о снажном ветру који ће дувати сутра, у понедељак и уторак у различитим регионима Грчке, што ће резултирати ризиком од избијања истовремених пожара.
Одлучено је да све снаге Цивилне заштите за регионе Пелопонеза, Атике, Крита, Северног и Јужног Егеја и Централне Грчке буду у стању приправности због високог ризика од пожара.
Конкретно, према прогнозама метеоролога, јаки ветрови ће дувати на северу Егеја, Атици, Беотији, Кикладима, Криту и југоисточном Пелопонезу, што ће ситуацију учинити изузетно опасном за избијање пожара.
Што се тиче пожара, који се јутрос избио у шумској области Маврос Колимбос у Ласитију на Криту, је боља, саопштила је Ватрогасна служба.
Како је саопштено из Ватрогасне службе, они делују на неколико раштрканих жаришта изнад Мавро Колимбоса и Куцураса у планинском делу, док на осталим местима има само дима.
Ватрогасне снаге остаће на лицу места током целе вечери, а у пожару су повређене три особе, међу којима и 74-годишњи мушкарац који је са опекотинама и проблемима са дисањем пребачен у болницу Венизелио и интубиран је.
На лицу места делује 169 ватрогасаца са 12 пешачких јединица, 30 возила, док из ваздуха помажу четири хеликоптера, од којих је један за координацију, пренео је Танјуг. Насеља Маврос Колимбос, Ахлија, Агија Фотија и Галини од јутрос су евакуисана.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала