- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Андрија је херој у Грчкој – али такав је потребан и Србији

© AP Photo / Giannis PapanikosАндрија Живковић
Андрија Живковић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
Пратите нас
Андрија Живковић, српски репрезентативац, уписао је две асистенције у победи ПАОК-а над Ламијом 3:1 и тако повео свој тим до првог места на табели грчког првенства. Потом је и Мијат Гаћиновић погодио у ремију против АЕК-а у наредној утакмици.
ПАОК не престаје да слави Андрију Живковића који је против Ламије режирао преокрет свог тима.
Фудбалери Ламије повели су већ у седмом минуту утакмице голом Мартинеса, а онда је у надокнади првог полувремена сјајни српски репрезентативац упутио одличан центаршут ка Михаилидису који је погодио за 1:1.
Дуго времена требало је фудбалерима ПАОК-а да дођу до преокрета, али је у 70. минуту поново на правом месту био Живковић. Асистирао је Штефану Швабу који је донео предност домаћем тиму. За коначних 3:1 поново је погодио Шваб из пенала у 88. минуту.
После те победе ПАОК се попео на прво место табеле, а за успех велике заслуге се приписују Србину.

Живковић је у свим такмичењима одиграо ове сезоне укупно 42 утакмице и уписао је чак 16 голова уз 12 асистенција, што је импресиван учинак и податак који говори да српски репрезентативац игра своју најбољу сезону у каријери.

Исти број асистенција Живковић има у дресу Србије али на 44 утакмице, док је у националном дресу уписао један гол, па се тако намеће питање зашто Србија нема грчког Андрију?
Био је важан део тима на Светском првенству за играче до 20 година када је Србија освојила шампионат, а чини се да би сада када цвета у Грчкој на исти начин могао да допринесе и репрезентацији, као пре девет година.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 04.04.2024
СПОРТ
Шљака мучи српске тенисере
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала