- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Бранко Ћопић на филму у Југословенској кинотеци

© Фото : Спутњику уступио Музеј ЈугославијеФилм "Орлови рано лете" према истоименом делу Бранка Ћопића
Филм Орлови рано лете према истоименом делу Бранка Ћопића - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
Пратите нас
Инспирисана изложбом „Јежева кућица - Измишљање бољег света”, која је тренутно постављена у Музеју Југославије, Југословенска кинотека припремила је филмски програм посвећен Бранку Ћопићу у сали у Косовској 11.
Циклус филмова снимљених по делима Бранка Ћопића биће приказан од 11. до 13. априла.
На програму ће бити играни филмови снимљени према Ћопићевим делима као што су „Орлови рано лете” (1966) у режији Соје Јовановић, „Николетина Бурсаћ” (1964) Бранка Бауера, „Глуви барут” (1990) Бате Ченгића и кратки документарни филм „Гроб у житу” (1951) по сценарију Бранка Ћопића, а у режији Пурише Ђорђевића.
Посетиоци Кинотеке с биоскопском картом моћи ће бесплатно да погледају изложбу у Музеју Југославије и обратно - свако с картом изложбе моћи ће бесплатно да погледа филмове из програма о Ћопићу у Косовској 11.

У Добоју изложба посвећена Чопићу

Поводом 40 година од трагичне смрти Бранка Ћопића у Народној библиотеци у Добоју отворена је изложба „Ћопићево роњење испод сјенки“, коју је приредила библиотекар Аница Нарић.
Књигама, часописима и новинским исечцима, на 20 паноа и у 12 витрина, приказан је Ћопићев живот и рад, а изложена су и нека од његових првих издања која су у власништву Народне библиотеке Добој.
Изложба „Јежева кућица – Измишљање бољег света“ ауторки Саре Сопић и Мирјане Славковић у Музеју Југославије - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
КУЛТУРА
У Јежевој кућици живи бољи свет: Највољенија књига свих времена у новом читању у Музеју Југославије
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала