- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

УЕФА све ближа одлуци да услиши Пиксијеве жеље: „Мислим да ће мој предлог проћи“

© Sputnik / Лола ЂорђевићДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
Пратите нас
УЕФА разматра промену правила односно одлуку да повећа број фудбалера на Европском првенству у Немачкој, а за то се залаже и Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентације Србије.
На едукативној радионици УЕФА у Дизелдорфу српску делегацију предводио је Драган Стојковић Писки, а том приликом је поручио да би волео да УЕФА промени правило о броју фудбалера у једној репрезентацији.
„Мислим да ће мој предлог од 26 фудбалера на ЕУРО проћи. Наравно, морамо да сачекамо коначну одлуку, али већина је за то“, рекао је селектор за сајт Фудбалског савеза Србије.
Објаснио је Стојковић и због чега би било добро да селектор има на располгању већи број играча.
„Оно што нас је највише интересовало, то је број играча на списку за Европско првенство. Узео сам учешће у тим разговорима и дао сам предлог да то буде 26. Мислим да се скоро сви селектори слажу да је број од 23 играча и три голмана један оптималан број, јер мислим да не треба ићи корак уназад у односу на Мундијал. Много је утакмица током сезоне, много повређених играча. Мислим да ће тај предлог проћи, наравно морамо да сачекамо до коначне одлуке УЕФА. Било је наравно и селектора који су сматрали да је 23 играча сасвим довољно и да им већи број ремети тренинг, да не могу да се сконцентришу на оно што треба да раде на терену, али генерално већина је за то да буде 26 играча“, објаснио је Стојковић.
Селектори су имали прилике и да чују предавање Роберта Росетија, председника Судијског комитета УЕФА.
„Имали смо заиста један квалитетан састанак, Росети је упознао све селекторе са многим стварима које нас очекују на Европском првенству. Ствари везане за суђење, уопште за технологију која ће бити подигнута на највиши могући ниво, када су у питању ВАР одлуке и уопште понашање судија на терену, играча, свих актера, шта ће се толерисати, а шта неће. Један врло, врло добар и користан састанак“, истакао је Стојковић.
Репрезентација Србије игра прво Европско првенство као самостална држава, а у групи ће играти против Енглеске, Данске и Словеније.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
СПОРТ
Новака очекују у „вечном граду“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала