- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новака очекују у „вечном граду“

© AP Photo / Mark J. TerrillНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
Пратите нас
На листи учесника за мастерс у Риму нашло се и име Новака Ђоковића, најбољег тенисера света, који би управо то звање могао да изгуби у „вечном граду“ у зависности од резултата које оствари Јаник Синер, италијански тенисер.
Новак Ђоковић после Монте Карла потенцијално би могао да игра у Риму, али листа учесника није коначна и тенисери могу да одустану од учешћа.
На тој листи међу пријављенима је и Рафаел Надал, шпански тенисер, за кога је упитно да ли ће се опоравити с обзиром на то да је требало да игра и у Монте Карлу па је одустао.
Српски ас у „вечном граду“ има шест титула, док је рекордер Надал са десет трофеја. Ове године и Новака и Рафу у други план би могли да баце Карлос Алкарас и Јаник Синер који су такође на листи учесника.
Италијан би у Монте Карлу могао да смањи заостатак за Новаком на АТП листи, што значи да би у Риму могао и да га престигне, ако дође до тога да Новак одлучи да не игра у италијаснкој престоници.
На мастерсу у Риму очекују се и: Данил Медведев, Андреј Рубљов, Саша Зверев,Холгер Руне, Хуберт Хуркач, Каспер Руд, Григор Димитров, Стефанос Циципас и други.
Када је реч о српским тенисерима осим Новака требало би да видимо и Ласла Ђереа, Миомира Кецмановић, Душана Лајовића, док ће Хамад Међедовић своје место у главном жребу пробати да избори преко квалификација.
Тренер Игор Дуљај - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
СПОРТ
Како Партизан послује: „Гледамо фудбалски излог, трпимо Баждара – а он жели да иде“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала