- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Вучић открио када се очекује потписивање уговора о „рафалима“

© Tanjug / Sarah Meyssonnier/Pool via APПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
Пратите нас
Очекујем потписивање уговора о куповини француских борбених авиона „рафала“ у наредна два месеца у присуству француског председника Емануела Макрона, изјавио је председник Србије Александар Вучић који борави у дводневној посети Паризу.
Он је то рекао после пословног Савета Француска - Србија, на коме се састао са представницима француског пословног удружења Покрет француских предузетника - МЕДЕФ Интернатионал.
Вучић је навео да је синоћ са Макроном разговарао више од три сата и о Косову и Метохији и ситуацији у региону.
„То нису били једноставни разговори. Говорили смо о свим нашим потешкоћама, мислим да смо успели да објаснимо нашу позицију и да нас је разумео“, рекао је Вучић.
Одговарајући на питање новинара који је став Макрона по питању „угуравања“ Приштине у Савет Европе, Вучић је рекао да не може он да говори о ставовима Француске.
„Али Француска је, не заборавите, и пре неколико дана подсетила на обавезу формирања Заједнице српских општина да би се уопште разговарало о чланству у неким међународним организацијама, а он зна добро и на веома фер начин је то синоћ поновио, да сам му од почетка рекао да не долази никако у обзир разговор у Уједињеним нацијама и агенцијама УН“, навео је Вучић.
Казао је да је очекује Макронову посету Србији у наредних неколико месеци.
Погледајте и:
Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са министром одбране Републике Француске Себастијеном Лекорнуом - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
ЕКОНОМИЈА
Рафали, нуклеарна енергија, вештачка интелигенција, управљање отпадом: Вучић на састанцима у Паризу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала