Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Уместо да Приштина трпи притиске, међународна заједница је награђује

© Sputnik / Лола ЂорђевићШеф српске дипломатије Ивица Дачић
Шеф српске дипломатије Ивица Дачић  - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Уместо да тзв. Косово трпи притиске због одбијања да испуни своје обавезе, оно бива награђивано од стране међународне заједнице, изјавио је први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.
Дачић је напоменуо да приштинске власти ни после 11 година од потписивања Бриселског споразума нису формирале Заједницу српских општина.
„Сада је 11 година од када сам ја потписао Бриселски споразум, заједно са Хашимом Тачијем и Кетрин Ештон. Међутим, ЗСО, која је главна обавеза, није ни до данашњег дана реализована, пре свега због одбијања приштинских власти“, рекао је Дачић на конференцији за медије после састанка са председавајућим ОЕБС и министром спољних и европских послова и трговине Малте Ијаном Борџом.
Дачић је додао да због одсуства притиска међународне заједнице на Приштину, тамошње власти не осећају обавезу да испуњавају међународне обавезе.

„Ми ћемо и даље бити конструктивни фактор, али оваква позиција доводи наш народ на Косову и Метохији, у веома тешку ситуацију“, навео је Дачић.

Први споразум о принципима нормализације односа Београда и Приштине, закључен је 19. априла 2013. године у Бриселу под покровитељством ЕУ.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала