- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Поплављени Оренбург: Ниво воде реке Урал за дан порастао 81 центиметар

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Уђи у базу фотографијаПоплава у Оренбургу
Поплава у Оренбургу - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
У протекла 24 сата ниво воде реке Урал у Оренбургу порастао је 81 центиметар и сада износи 978 центиметара, саопштио је кабинет градоначелника.
„Према подацима оренбуршког хидрометеоролошког центра, у осам часова (шест часова по московском времену) ниво воде 10. априла достиже 978 центиметара“, наводи се у саопштењу објављеном на Телеграм каналу.
Ниво воде је 9. априла увече, према подацима кабинета градоначелника, прешао опасан ниво од 930 центиметара и наставља да расте. По прогнозама стручњака, данас ће се повећати за још 30 до 70 центиметара.
Што се тиче реке Урал у области Орска, прес-служба владе Оренбуршке области наводи да је у протекла 24 часа водостај опао за 24 центиметра и да износи 904 центиметра.
С друге стране, ниво реке Сакмаре код Татарске Каргале се у протекла 24 сата повећао за осам центиметара и тренутно износи 813 центиметара, а опасним нивом се сматра 870 центиметара. Власти су апеловале на становнике Оренбурга, који су се нашли у зони поплава, на хитну евакуацију.
Подсетимо, у поплавама које су у петак захватиле територију Орска, након пуцања бране која је штитила град од реке Урал, три особе су погинуле. У Оренбуршкој области уведено је ванредно стање.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Поплаве у Оренбургу - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2024
РУСИЈА
Ниво Урала код Оренбурга прешао критични ниво – становници позвани да се евакуишу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала