- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сејање хаоса и експанзија: Захарова објаснила циљ НАТО војних вежби у Азији

CC0 / U.S. Navy / Амерички дестантни брод "Форт Мекхенри"
Амерички дестантни брод Форт Мекхенри  - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Циљ потенцијалних заједничких вежби САД са Јапаном, Аустралијом и Филипинима је ширење НАТО-а у друге регионе света и нипошто не може да допринесе јачању безбедности у региону, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Циљ је управо онај о којем смо говорили – експанзија НАТО-а, притом и у друге регионе света… Сви схватају да, нажалост, таква експанзија Западњака није усмерена ни на какве идеје, кораке или активности које би имале за циљ очување или јачање безбедности, као и решавање постојећих проблема“, рекла је Захарова током брифинга.
С тим у вези, она је оценила да је политика Запада усмерена на подстицање постојећих несугласица и коришћење конфликтних ситуација за стварање хаоса.
Раније су јапански медији писали да би јапанска војска могла да учествује у војним вежбама Сједињених Америчких Држава и Филипина – „Баликатан“. Према писању листа, јачање сарадње тих земаља допринело би обуздавању Кине у Источном кинеском мору и око Тајвана. Безбедносна питања биће важна тема састанка на нивоу лидера Јапана и САД, који ће бити одржан следеће недеље у Вашингтону.
Погледајте и:
Љубинка Милинчић - Sputnik Србија
Нови канал Љубинке Милинчић на Јутјубу
Вежба НАТО-а Нордијски одговор 2024 - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
НАТО увежбава лов на непријатељске подморнице у северним регионима Европе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала