Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Упозорио сам на кршење споразума“: Вучић разговарао са председавајућим ОЕБС-а

© NEMANJA JOVANOVIЖАлександар Вучић и Ијан Борџа
Александар Вучић и Ијан Борџа - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је имао добар и садржајан састанак са председавајућим ОЕБС-а и шефом дипломатије Малте Ијаном Борџом, додавши да су разменили мишљења о билатералним односима, регионалним и геополитичким приликама, као и сарадњи Србије и ОЕБС-а и напретку реформских процеса у земљи.
"Нагласио сам важност улоге ОЕБС-а у очувању безбедности и стабилности у Европи и поштовању међународног јавног права. Упозорио сам, и овом приликом, на константно занемаривање и кршење постигнутих споразума када је у питању дијалог Београда и Приштине и указао на озбиљне последице таквог понашања Приштине и дела међународне заједнице", написао је Вучић на друштвеним мрежама.
Додао је да је поновио да Србија, "и у овим изазовним околностима, доследно и одговорно поступа, како у спољнополитичким оквирима, тако и на унутрашњем плану, поштујући законодавне оквире, негујући конструктиван дијалог и штитећи свој народ, националне и државне интересе".
Вучић је, уочи састанка, рекао да је поносан на резултате Србије, али је поручио да ће морати да се ради више.
"Поносан сам на резултате, али мораћемо да радимо још више, снажније да радимо заједно. До Еxпо 2027 - чекају нас велики труд и велики резултати, навео је председник у видео снимку објављеном на друштвеним мрежама и изразио захвалност Србији.
Он је показао мали, али, како је навео, импозантан део онога што је изграђено у Београду последњих неколико година, а што се може видети из Виле Мир.
"Човеку у животу можете све да узмете, само не три ствари - знање, рад, и резултате", рекао је Вучић.
Председник је навео да је желео да покаже грађанима само мали део онога што је постигнуто у последњих неколико година - од друге зграде Ушћа, Београда на води комплетног, Скајлајна, новог Клиничког центра, уређеног Храма Светог Саве, нове железничке станице, до Прокопа.
Све се то, како је додао, види на малом простору који се голим оком види из Виле Мир.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала