- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Амерички медији: Европа се плаши да би Украјина изгубила територије ако се реализује Трампов план

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаУкрајина, застава
Украјина, застава - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2024
Пратите нас
Европа је забринута због могућности да Украјина изгуби територије, у случају да се реализују намере бившег америчког председника Доналда Трампа о организацији преговора између Русије и Украјине, саопштила је телевизија „Си-Ен-Ен“ позивајући се на извор.
„Европљани су забринути да би Трампова иницијатива значила да ће Украјина изгубити део територија“, наводе амерички медији.
Према њиховим информацијама, Трамп ће тражити споразум о окончању борбених дејстава, користиће војну помоћ Украјини као полугу како би стране довео за преговарачки сто.
Информације о политичким намерама Трампа су добили извори током састанака са његовим присталицама. Њих европске дипломате активно траже како би сазнале планове Трампа у случају да победи на председничким изборима у САД.
Раније је Доналд Трамп изјавио да ће се, у случају да постане амерички председник, сукоб у Украјини завршити за 24 сата. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је посумњао у чињеницу да су кијевске власти спремне за мирно решавање сукоба, укључујући и решавање по формули Трампа.
Погледајте и:
Кандидат в президенты от республиканской партии, бывший президент Дональд Трамп на конференции консервативных политических действий CPAC 2024, США - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2024
Специјална операција у Украјини
Вашингтон пост: Трампов план предвиђа да Украјина мора да одустане од Крима и Донбаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала