- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Главобоља“ мање за Партизан – Бразилац у пуном погону!

© Фото: ФК ПартизанМатеус Салдања
Матеус Салдања - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2024
Пратите нас
Бразилац Матеус Салдања одрадио је први тренинг пуним интензитетом после готово два месеца, па су велике шансе да ће Партизан имати на располагању свог најбољег фудбалера, можда већ у наредном мечу.
Серија слабијих резултата црно-бели који су предали трон у Суперлиги љутом ривалу Црвеној звезди, поклопила се са повредом бутног мишића сјајног Бразилца.
Ровит је Салдања играо 172. вечити дерби на стадиону „Рајко Митић“ и то га није спречило да буде један од стрелаца у ремију 2:2, после чега је изостао у дуелима са Напретком из Крушевца, као и Младости из Лучана, где су црно-бели просули чак пет бодова, што је сурово казнила Звезда.
Није било Салдање ни против Спартак Суботице, Вождовца у Суперлиги Купу Србије, као ни против Новог Пазара минулог викенда. Јасно је да је Салдања уз голмана Александра Јовановића, који је у четвртфиналу Купа Србије одбранио три пенала играчима Вождовца, најбољи фудбалер црно-белих.
Сада је стигла фантастична вест за Игора Дуљаја и све у црно-белом табору, јер је Матеус Салдања коначно тренирао са остатком екипе, док је претходно радио са лоптом, што је недавно открио на конференцији за медије Дуљај.
„Нисам доктор, тешко ми је да причам о томе. Салдања ми шаље сваки дан снимке и извештаје. Дневно проводи по 10 сати што се тиче тренинга и терапија. Вероватно ће у току следеће недеље изаћи на терен и почети да ради са лоптом. Не са екипом, већ са лоптом“, истакао је Дуљај крајем марта.
Уследило је оно што је и најавио, Бразилац је прво радио одвојено од екипе са лоптом, а сада се прикључио тиму и одрадио је тренинг пуним интензитетом.
Партизан за викенд игра меч последњег кола регуларног дела против Чукаричког на Бановом брду, и постоји велика вероватноћа да ће најбољи стрелац Суперлиге и власник 16 голова у 22 утакмицe добити неку минутажу.
Оно што посебно радује све у Партизану и армију његових навијача, јесте да би Бразилац требало да буде потпуно спреман за 173. вечити дерби, који ће 20. априла од 18 часова биди одигран на стадион „Рајко Митић“ на старту плеј-офа Суперлиге.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
СПОРТ
Вапај из Крагујевца: „Не само да сам тужан – очајан сам!“
Александар Катаи - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2024
СПОРТ
Звезда лако избацила Вршац – Партизан и Војводина кроз пенал драму до полуфинала Купа Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала