- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Историја у Крагујевцу – после општег хаоса и црвених картона

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2024
Пратите нас
Фудбалери Радничког из Крагујевца пласирали су се први пут у полуфинале Купа Србије, након што су на свом терену после општег хаоса, окончаног црвеним картоном, победили Нови Пазар резултатом 3:1 (2:1).
Раднички се међу четири најбоља клуба у најмасовнијем фудбалскком такмичењу придружио Црвеној звезди, Партизану и Војводини.
„Ђаволи“ су повели у 31. минуту после гола Килијана Бевиса, да би само четири минута касније предност удвостручио Видосављевић са 11 метара.
Резултатску неизвесност у Крагујевцу вратио је Срећковић голом у 73. минуту сусрета четвртфинала Купа Србије.
У неколико наврата „севале су варнице“ на терену, да би сукоб ескалирао у 88. минуту. Уследило је кошкање испред клупе за резервне играче, а практично комплетан стручни штаб гостију из Пазара је устао и напустио је рестриктивни простор.
Све је окончано црвеним картоном тренеру Радничког Феђи Дудићу, који му је показао главни судија Трифуновић. Такође, и неко са клупе из Новог Пазара од актера вербалног сукоба, који је приретио да прерасте у физички, добио је црвени картон.
Уследила је судијска надокнада од чак девет минута, да би „тачку на и“ ставио Ортиз који је погодио мрежу Пазараца на асистенцију Аџића са десне стране.
На тај начин у Крагујевцу је исписана историја и Раднички ће први пут у својој историји имати прилику да се бори за пласман у финале Купа Србије.
Жреб за полуфинале Купа Србије биће одржан у уторак од 12 часова, а утакмице су на програму 24. априла, док је финале заказано за 23. мај.
Миљанов корнер - спортски подкаст - Sputnik Србија
Нови Јутјуб канал емисије „Миљанов корнер“
Матеус Салдања - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2024
СПОРТ
„Главобоља“ мање за Партизан – Бразилац у пуном погону!
Детаљ 172. вечитог дербија - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2024
СПОРТ
Заказан вечити дерби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала